Fontgrootte: +

Persbericht: Leefbaarheidsfonds Westvoorne van start

spaarvark-AdobeStock_344874668

Eind dit jaar zal de eerste subsidieronde van het Leefbaarheidsfonds Westvoorne plaatsvinden. De gemeente Westvoorne heeft samen met energieleveranciers Eneco en Vattenfall het Leefbaarheidsfonds opgericht dat gefinancierd wordt uit de opbrengsten van het windpark Slufterdam. Met het fonds wil de gemeente lokale initiatieven ondersteunen die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van het gebied. Voor de toetsingscommissie zoekt de gemeente nog commissieleden.

Windpark Slufterdam
Windpark Slufterdam is een windpark langs de kust bij de Tweede Maasvlakte dat deels op Rotterdams grondgebied en deels in Westvoorne ligt. De gemeente vindt het belangrijk dat de omgeving meeprofiteert van deze windturbines. Daarom heeft Westvoorne, samen met Eneco en Vattenfall het Leefbaarheidsfonds opgericht. Jaarlijks wordt uit de opbrengsten van het windpark geld gestort in het fonds.

Subsidie aanvragen

Maatschappelijke organisaties, verenigingen en burgerinitiatieven kunnen twee keer per jaar een beroep doen op het Leefbaarheidsfonds. Het gaat om projecten die zich richten op het verduurzamen en energiezuiniger maken van maatschappelijke gebouwen, projecten die de leefbaarheid binnen de gemeente Westvoorne bevorderen en projecten die bijdragen aan de energietransitie van Westvoorne.

Wethouder Lies van der Pol hoopt dat veel initiatieven een beroep doen op het fonds: "Met het Leefbaarheidsfonds kunnen we echt een verschil maken door concrete initiatieven financieel te steunen. Zo helpen we bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties met hun gebouwen energiezuiniger te maken. Dit draagt bij aan de energietransitie, maar brengt ook de energierekening van de verenigingen omlaag waardoor ze op de lange termijn minder kosten hebben."

Toetsingscommissie
Een vaste toetsingscommissie adviseert het college van B & W over welke projecten in aanmerking komen voor subsidie. Op dit moment zoekt de gemeente nog commissieleden voor deze toetsingscommissie. GeĆÆnteresseerden kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zodra de commissie gevormd is, worden de data van de aanvraagrondes bekend gemaakt via www.westvoorne.nl/leefbaarheidsfonds


Related Posts