Fontgrootte: +

Persbericht IKC Oostvoorne

persberichtgemeente

De gemeente Westvoorne gaat voor drie locaties in Oostvoorne onderzoeken in hoeverre ze geschikt zijn als locatie voor een integraal kindcentrum (IKC). 

Raadhuislaan 6, Rockanje
Postadres: Postbus 550, 3235 ZH Rockanje

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:0181 - 40 80 00

Rockanje, 24 september 2020


Nader onderzoek naar mogelijkheden IKC Oostvoorne

De gemeente Westvoorne gaat voor drie locaties in Oostvoorne onderzoeken in hoeverre ze geschikt zijn als locatie voor een integraal kindcentrum (IKC). In een IKC komen o.a. kinderopvang, peuterspeelzaal, basisonderwijs en jongerenwerk bij elkaar. In de afgelopen maanden zijn zeven locaties getoetst op criteria, zoals fietsbereikbaarheid, parkeergelegenheid, stedenbouwkundige inpasbaarheid, verkeersafwikkeling en gevolgen voor woningbouwplannen. Uit deze inventarisatie zijn drie locaties naar voren gekomen, die nader worden onderzocht op haalbaarheid.

Nog geen besluit genomen

Het gaat om de locaties De Driehoek, De Bosrand en CNS de Nieuwe Weg. Gekeken wordt o.a. naar de inpasbaarheid in de wijk, de verkeersafwikkeling, of er plek is voor één of meerdere scholen inclusief voorzieningen en wat de gevolgen zijn voor de omgeving. Ook wordt per locatie een schatting gemaakt van de ontwikkelkosten. Er is dus nog geen besluit genomen over een definitieve locatie. Eerst wordt de haalbaarheid van de verschillende locaties onderzocht. De resultaten van deze verkenning worden in november verwacht. Het nader onderzoeken van de drie locaties wordt op 6 oktober besproken met de raadscommissie.

Inwoners betrekken

Ook inwoners krijgen de gelegenheid mee te denken en hun mening te geven over de mogelijke locaties voor het IKC. In het najaar organiseert de gemeente daarom een aantal participatierondes in het kader van de dorpsvisie Oostvoorne. De resultaten van de verkenning en de participatierondes worden door het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad gebruikt om een standpunt in te nemen.

Partners

In het collegeprogramma 2018-2022, De toekomst in het vizier, heeft het college de ambitie neergezet om de ontwikkeling van integrale kindcentra binnen de gemeente te stimuleren. In een IKC staan kwalitatief goed onderwijs en de ontwikkeling van het kind centraal. Daarom zijn de partners van een IKC, het schoolbestuur, de peuteropvang, het Centrum Jeugd en Gezin en het jongerenwerk steeds heel nauw betrokken in dit proces. 


Related Posts

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.