Fontgrootte: +

RES 1.0: Motie kwaliteit van het landschap

bio-AdobeStock_61719379

Het laten opgaan van een 265 meter hoge windmolen in "het landschap" of zonneparken van meerdere hectares is een utopie. Wind- en zonneparken horen niet op het land, wel op zee of op het dak.

Motie 26

Het onderwerp van de motie: Kwaliteit van het landschap en landschappelijke ruimte

Kernachtige omschrijving van de motie:
Geen wind / zon in natuur, open landschap, bebouwde omgeving, en recreatie gebieden. Draagkracht van het landschap is een nietszeggende kreet, door plaatsen windmolens en zonnevelden kan landschap nooit behouden blijven laat staan versterkt worden. Het realiseren van duurzame wind en zonnen-energie gaat niet samen met versterking van het landschap, de natuur en recreatie.

Indieners:
De motie is ingediend door: VVD
De motie is mede ingediend namens: Partij Westvoorne

Partijen die voor de motie hebben gestemd:
Partij Westvoorne, VVD, CDA, GBW


Partijen die tegen de motie hebben gestemd:
IBW, D66, PvdA niet gestemd

Het resultaat is dat de motie is aangenomen met 10 stemmen voor en 4 stemmen tegen.

Partij Westvoorne heeft hiervoor gekozen omdat:
Het laten opgaan van een 265 meter hoge windmolen in "het landschap" of zonneparken van meerdere hectares is een utopie. Wind- en zonneparken horen niet op het land, wel op zee of op het dak.


Opweg naar een definitieve Regionale Energie Strategie.

Experts van betrokken partijen: gemeenten, waterschappen, provincie, netwerkbeheerders, kennispartijen, (energie)bedrijven en -co√∂peraties, ontwikkelen scenario's. Hierin wordt aangegeven wat de mogelijkheden zijn voor het opwekken van zon- en windenergie, en hoe we dit en de bijbehorende energie infrastructuur op een zorgvuldige manier ruimtelijk kunnen inpassen. Op 1 juni 2020 wordt de Concept RES aangeboden aan het Nationaal Programma RES. Aanvullend is tot 1 oktober 2020 gelegenheid om wensen en bedenkingen in te dienen. Dit wordt verwerkt tot de RES 1.0 die op 1 juli 2021 wordt opgeleverd. 

Wie maken deel uit van de RES?

Energieregio Rotterdam-Den Haag
Gemeente Westvoorne maakt deel uit van de energieregio Rotterdam-Den Haag, samen met:

- de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Maassluis, Midden-Delfland, Nissewaard, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, 's-Gravenhage, Vlaardingen, Wassenaar, Westland, Westvoorne en Zoetermeer.

- de waterschappen: Delfland, Schieland en Krimpenerwaard, Rijnland en Hollandse Delta

- de provincie Zuid-Holland

...

Home - Duurzaam Westvoorne

Westvoorne bereidt zich voor op de toekomst waarin we energie halen uit schone energiebronnen, afval niet meer bestaat en onze omgeving klaar is voor de klimaatverandering.

Related Posts

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.